Wiel Schins Geo-presentaties | Organisatie-events
16502
page-template-default,page,page-id-16502,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
excursies2

Uitstapjes

Natuurlijk kunt u voor uw organisatie een educatief en onderhoudend uitstapje uitzoeken uit het programma lezingen en excursies. Maar er is meer.

Boodschap / visie

Nooit eerder in de menshistorie was er zo’n grote verantwoordelijkheid voor organisaties om richting te geven aan een nieuwe wereldorde. Een nieuw economisch systeem dient zich aan. De heilloze gerichtheid op klimaat is inmiddels ingehaald door de VN-resolutie Transforming our World, onderschreven door 193 landen, die ook in Nederland het nieuwe kader vormt. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn slechts het begin. Organisaties moeten toe naar een doorbraak en zichzelf opnieuw uitvinden. Daarom worstelen ze allemaal met hun identiteit. Er komt veel op ze af. Korte-termijn financiële cijfers zullen worden vervangen door prestatie-indicatoren die niet van deze planeet lijken, maar het net wél zijn. Leiders vragen naar het waarom, wat en hoe. Een stimulans kan zijn dat hiermee ook de bedrijfsprestatie verbeterd kan. Maar, ondanks goed uit te leggen noodzaak en perspectief, de grootste uitdaging is onveranderd de bestuurlijke moed om het op te pakken.

Speciale programma’s

Dr.ir.Wiel Schins kan helpen. Als bedrijfsmanager, bestuurder en consultant is hij een prima sparring partner. Als frontwerker kent hij hun leidmotieven en (terechte) zorgen. Nu moeten ze uit hun bestaande kaders treden. Zij zullen in hoog tempo verantwoordelijk worden voor het systeem Aarde-leven als belangrijkste stakeholder. Maar de meesten kennen dat geeneens. Zonder tijd te nemen voor bewustmakend zelfonderzoek en nieuwe kennis is er volgens Schins dan ook geen zicht op succes. Hij verzorgt lezingen en workshops. Deze laatste zijn absoluut uniek en ludiek in hun soort, omdat er een boeiende buitenexcursie is opgenomen in Z-Limburg naar de oorsprong van Aarde, leven en mens. Een veilige omgeving om eens met elkaar te praten over het waarom van de transformatie, met dezelfde petten op en dan fundamentele nieuwe keuzes te maken. Dit vanuit de filosofie: eerst aarden, dan waarden.

Een tipje van de sluier

We gaan in het mystieke Savelsbos in Zuid-Limburg. Wiel toont u het relatieve van klimaatverandering, er is directe verbinding met de historie van Aarde, leven, evolutie en prehistorische menselijke geschiedenis. We kijken in de mysterieuze Henkeput en horen het verhaal van de menselijke evolutie. Ook in de 6000 jaar oude vuursteenmijn, de oudste productiefabriek in ons land. Menselijke werktuigen en technologie deden hun intrede en onze huidige economie ontstond. Als we teruglopen is uw wereldbeeld veranderd en bent u klaar voor de transformatie van uw organisatie.

In overleg kan uiteraard een taylor-made programma worden samengesteld, eventueel met catering voor en na.

Schins heeft een uitvoerige en scherpe analyse gemaakt van wat er speelt in de wereld en in ons eigen land, zet lopende zaken op de rij en praat u bij over de belangrijkste ontwikkelingen. Hij wil voorlichten, leren de samenhang der dingen te zien, motiveren en leiders en organisaties toegeleiden naar de nieuwe beweging. Met passie en schwung, maar zeker niet met de fluwelen handschoen, neemt Schins mensen op sleeptouw, vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid voor een betere wereld.

voorwie_2